marți, 26 octombrie 2010

Concursurile online ca si metoda de atragere a utilizatorilor

Am convingerea ca orice biblioteca cu calculatoare pentru public sau orice Punct de Acces Public la Informatie ar trebui sa isi propuna sa atraga cat mai multi utilizatori care sa foloseasca tehnologia in scopuri utile si astfel sa isi consolideze imaginea in comunitate.
Din fericire, chiar mediul online ne ofera foarte multe posibilitati de atragere a utilizatorilor iar una dintre ele ar fi concursurile cu premii.


Spre exemplu, chiar acum cateva zile Ambasada Marii Britanii a lansat un concurs cu teme ecologice ce are ca si premii o bicicleta si carti de referinta in limba engleza ce are ca si termen limita data de 3 decembrie.
Informatii detaliate la adresa http://ukinromania.fco.gov.uk/ro/about-us/working-with-romania/006-1010contest

Sistematizand, participarea la concursul de mai sus presupune folosirea mai multor abilitati cum ar fi:
(1) accesarea de site-uri web pentru consultarea informatiilor
(2) in cazul in care sunt neclaritati la intelegerea textului regulamentului - se pot folosi instrumente online gen http://translate.google.com/
(3) utilizarea unui aparat foto digital pentru realizarea de fotografii si transferul lor pe computer sau utilizarea unui scanner pentru digitalizarea unei fotografii clasice
(4) utilizarea unui serviciu de posta electronica

Un alt concurs ce se deruleaza in aceasta perioada este organizat de catre Comisia Europeana cu ocazia Zilei Europene a Limbilor. (informatii la adresa http://www.tonguestories.eu/ro/how-to-participate)
 
Participarea in sine aduce beneficii - in special tinerii sunt foarte incantati sa isi incerce abilitatile si creativitatea, sa lucreze in echipa (cand este cazul), sa aiba satisfactia realizarii unui lucru iesit din cotidian. Iar atunci cand se si castiga un premiu, satisfactia este cu atat mai mare! Cel mai drag exemplu mie este participarea elevilor din clasa a VIII-a din comuna Firliug, judetul Caras la concursul "Hai pe Net" - au organizat un curs spontan pentru adultii din localitate iar eforturile lor transpuse intr-un material video au fost rasplatite cu suma de 500 de dolari.
 
Va doresc mult, mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu